Løb som de bedste

Løb som de bedste

Træn teknikken og kom fremad

OM KLUBBEN FORSIDE TRÆNING KVINDERNE GALLERI

Tyngdekræften giver fart

TekniktræningPosted by Kåre Kildall Rysgaard Sat, July 18, 2009 20:50:30

Når du står i løbeposituren, så glid langsomt fremad på foden. Hvad sker der? Du falder fremad. Koster det energi? Nej. Et af elementerne i Pose Method of Running er at bruge tyngdekræften til at drive dig fremad. Hvis du hele tiden havner i løbeposituren, og kroppen er i en ret linje let fremadhældet mod vejen, vil du få en fornemmelse af, at du falder hen ad vejen! Det er netop meningen. Du skal have en fornemmelse af, at tyngdekræften driver dig fremad - uden at du behøver at bruge knap så meget energi på fremdrift. Undgå dog at læne dig for meget fremad, fordi det blokerer for lårmusklen og går ud over løbebevægelsen. Men læn dig alligevel så meget fremad, at du mærker, at du falder frit fremad. Det frie fald er essentielt i pose method of running.

Jo større vinkel man falder med des mere fart giver det. Det er vigtigt, at man hælder og falder med hele kroppen, og ikke kun bøjer i overkroppen som en gammel mand og forhindrer benene i at bevæge sig optimalt. I jog hælder kroppen med 2-3 grader. Langdistance løbere falder med 9-10 grader og normalt er der en hældning på 14-22 grader i sprint hos professionelle løbere.


Se Pose Method Running i slowmotion på denne video. Bemærk landingen lige under kroppen og forfoden i jorden. Ideelt set skal overkroppen slet ikke bevæge sig op eller ned. Altså så lidt hop op og ned som muligt, men kun fart fremad. I vidioen løfter hun benene ret højt op. Det skyldes udelukkende fart. Løber man med langsommere tempo, skal benene slet ikke løftes så højt. Det er spild af energi. Fart i pose method kommer af hurtigt at bevæge sig fra korrekt løbepostiur til løbepositur.


Her forklarer Nicolas Romanov selv om de første skridt i Pose Method of Running. Han snakker engelsk med russisk accent, og det går lidt langsomt, men pointerne er gode.